Om Sölve

Sölve Dahlgren (född 1972) är författare till nio utgivna romaner och två fackböcker samt fem outgivna romaner (som befinner sig i olika stadier av redigeringsprocessen). Bor strax utanför Helsingborg med fru och två döttrar.

Jag är även chefredaktör på, och grundare av, sajten Boktugg som är ditt backstage pass till bokbranschen. Sedan starten sommaren 2014 har den vuxit till en av Sveriges största litteratursajter med ett nyhetsbrev som skickas ut två gånger i veckan till runt 8000 prenumeranter.

Men Indieförfattaren fokuserar på mitt författarskap i allmänhet och mitt skönlitterära skrivande i synnerhet.

Denna skönlitteratur utgörs för tillfället av en serie ungdomsromaner, InnebandyPiraterna, där bok sju och åtta beräknas utkomma under 2021. Därutöver två humoristiska romaner om Färglösa samt en humoristisk kortroman om familjen Juvelerkvist i bokbranschens hjärta.

Bland de outgivna manusen som kan komma ifråga som följetänger för betalande prenumeranter på denna sajt finns ytterligare en vuxenroman, en feelgood med viss svärta. Samt de två första böckerna i en serie spänningsromaner med en bloggare i huvudrollen. Dessutom en fantasyroman som kan vara riktad till både YA och äldre, som är bok ett i en trilogi.

Utöver dessa färdigskrivna (men ej färdigredigerade manus) finns ett antal idéer till både fristående romaner och serier. Med andra ord: det här projektet kan vara i flera år och bli en riktigt spännande resa.